A munkaterület tisztán tartása

Tippek a biztonságos munkavégzéshez

Ha egy építkezésre gondolunk nem biztos, hogy „tiszta” és a „rendezett” szavak jutnak eszünkbe. Több cég, néha több száz ember dolgozik egy behatárolt területen. Tárgyak, anyagok mozgatása egyik helyről a másikra, folyamatos por, szemét és törmelék borítja a közlekedési területeket... Mindezek potenciális veszélyforrások, baleseteket okozhatnak.

Az alábbi bejegyzés célja, hogy bemutassa miért fontos a munkaterület rendben tartása, és hogyan lehet ez pozitív hatással vállalkozására.

Miért fontos a tiszta munkavégzési terület?

Egy építkezés eleve rendetlen, de fontos, hogy a munkavégzés során tartsuk rendben. Valójában egy rendezett munkaterület növelheti a biztonságot, a hatékonyságot és hírnevét.

Biztonság : A biztonság a tiszta munkaterületen kezdődik. Ha építési törmeléket, például fahulladékot, fémet, felesleges építőanyagokat, szögeket és csavarokat hagynak a munkaterületen, jelentősen megnő a súlyos sérülések kockázata. Az olyan balesetek, mint a botlás, leesés, ütés és vágás, könnyen megelőzhetők a munkaterület rendezettségének megőrzésével. A munkaterület tisztasága egyértelműbb menekülési útvonalakat is biztosít vészhelyzet esetén. A rendezett munkaterületre vonatkozó szabályzat megvalósításával Ön biztosítja az alkalmazottak és a látogatók biztonságát, ezzel elkerülve a jogi problémákat.

Termelékenység: A takarítás szükségtelennek tűnhet egy építkezés kellős közepén, de van előnye. A biztonság mellett a tiszta és rendezett terület növeli a hatékonyságot. Nincs több elvesztegetett idő! A tiszta munkaterület azt jelenti, hogy az alkalmazottak tudják, hol tárolják a szerszámokat és az anyagokat. Termelékenyebbek, és többé nem kell átgázolniuk a törmelékeken és a szétszórt anyagokon. Végül a rendszeres takarítás megakadályozza, hogy a tiszta felületet igénylő tevékenységek, mint például a festés időbeli csúszással kerüljenek elvégzésre.

Jó hírnév: Míg egy rendezetlen munkaterület miatt az ügyfél megkérdőjelezi a munka minőségét, a tiszta munkaterület professzionalizmust sugároz, és nagymértékben erősíti az ügyfelek bizalmát. Egy szervezett építkezés lenyűgözi a szomszédokat, a látogatókat vagy bárkit, aki arra jár, vagy belép a területre, és ez további üzletkötéshez is vezethet.

Irányelveink a tiszta és biztonságos munkahelyért

Tartsa tisztán a padlót

Győződjön meg arról, hogy a munkaterület járó-/munkafelületei tiszták és törmelékmentesek: a botlás, a megcsúszás és az esés a leggyakoribb munkahelyi sérülés.

Könnyítse meg a munkaterület elhagyását úgy, hogy a lépcsőket, előcsarnokokat vagy folyosókat távol tartja az anyagoktól, kellékektől és akadályoktól.

Hozzon létre egy külön területet a szemétnek és a hulladéknak

Annak érdekében, hogy munkaterületet megóvja az felhalmozódott hulladék halmoktól, biztosítson szemeteskukákat az egész munkaterületen. Nemcsak a rendetlenséget segít minimálisra csökkenteni, hanem megkönnyíti az újrahasznosítást, a törmelék vagy szemét elhelyezését is. Emlékeztesse az alkalmazottakat a hulladékok megfelelő tárolására!


Veszélyek kiküszöbölése


Kövessen minket Facebook-on is! 

Forrás: https://haulotte-community.haulotte.com/a/keeping-your-construction-site-clean/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések